Kotikenttä Isku Areena

Lahtelaisen jääkiekkojoukkue Pelicansin kotikaukalo Isku Areena sijaitsee Svinhufvudin kadulla aivan Lahden urheilukeskuksen yhteydessä. Alun perin sen paikalla oli vuonna 1965 rakennettu tekojäärata, joka oli ensimmäinen laatuaan Lahdessa. Se loi paremmat edellytykset jääkiekon ja muun luisteluun liittyvän urheilun harrastamiseen kaupungissa.

Myöhemmässä vaiheessa tekojäärata katettiin. Siitä muodostui jäähalli, joka paransi jääkiekon harrastusmahdollisuuksia entisestään. Hallin rakentamisen myötä luistelukausi jatkui syksyllä ja keväällä huomattavasti pidemmälle. Sen nimi oli vuoteen 2005 asti Lahden jäähalli, kunnes se muutettiin Isku Areenaksi. Muutos perustuu tunnetun huonekaluvalmistaja Isku Oy:n, liigajoukkue Pelicansin ja Lahden Jäähalli Oy:n väliseen yhteistyösopimukseen.

Vuosina 2009 ja 2010 Isku Areena saneerattiin vastaamaan nykytason vaatimuksia. Hallin toimintaa pyörittää Lahden Urheiluhalli. Hallissa on kaiken kaikkiaan 5478 katsomopaikkaa. Istumapaikkoja on 3637 ja aitioita 23. Isku Areenalla on lisäksi saunatilat yleisökäyttöön.

Yksityisyyttä väkijoukon keskellä

Isku Areena tarjoaa yritysasiakkaille vuokrattavaksi erikokoisia aitioita, jotka soveltuvat esimerkiksi yritysten PR-toiminnan tukemiseen. Aitioista on erinomainen näkyvyys kentän tapahtumiin. Yksityiskohtiin on panostettu huolella, sillä jokainen tasokas aitio on sisutettu erilaisilla teemoilla.

Aitioiden yhteydessä on Isku Areenan oma keittiö, joka huolehtii vieraiden ruokatarjoilusta. Ne ovat yritysten käytössä puolitoista tuntia ennen otteluiden alkua ja myös tunnin matsin loppumisen jälkeen. Aitioiden koot vaihtelevat kymmenestä neljäänkymmeneen henkilöön, joten tilaa riittää suuremmallekin seurueelle.

Viihtyvyys Isku Areenalla

Isku Areenan pääkäyttäjällä eli Pelicansilla on oma ravintola, joka sijaitsee hallin alatasanteella. Se on avoinna jokaisena peli-iltana aina myöhäiseen yöhön asti. Toinen Pelicansin nimeä kantava tila on 700 henkeä vetävä Pelicans-aula. Siellä voidaan järjestää suurempia ja pienempiä juhlatilaisuuksia, kuten polttareita ja firmojen juhlia. Lisäksi siellä on järjestetty musiikkitapahtumiakin.

Ravintolapalveluita löytyy jokaiseen tarpeeseen. Lounasravintola Lämäri palvelee asiakkaita arkisin päivittäin. Se tarjoilee vaihtelevia ja maukkaita lounaita edulliseen hintaan. Paikalle mahtuu enemmänkin kävijöitä, sillä siellä on yhteensä 200 asiakaspaikkaa. Kaikki katsojat eivät kuitenkaan tarvitse ravintolapalveluita otteluiden yhteydessä. Heitä varten Isku Areenassa on useita kioskeja, joiden hyvästä yhtenäisestä tuotevalikoimasta löytyy niin juomia kuin pientä purtavaakin.

Joustokaukalo vastaa nykyisiä standardeja

Isku Areenassa otettiin käyttöön uusi SM-liigan sääntöjen mukainen pelaajaturvallisuutta lisäävä joustokaukalo vuonna 2014. Se eroaa perinteisestä kaukalosta esimerkiksi siten, että yleisösuojana käytetään karkaistun lasin sijaan kovetettua akryylimuovia. Sen runko on rakennettu alumiinista, joka myötäilee paremmin siihen kohdistuvia törmäysvoimia. Lisäksi sen reunakaiteet ovat pyöristettyjä. Kaukalorakennelma on myös helposti purettavissa ja kasattavissa jopa yhden työpäivän aikana. Tämä valinta ottaa siis huomioon Isku Areenan monikäyttöisyyden muidenkin tapahtumien järjestyspaikkana.

Huipputekniikalla säästöä käyttökustannuksiin

Vuonna 2015 Isku Areenassa toteutettiin laajamittainen, energiatehokkuutta parantava remontti. Sen tuloksena hallin lämpöenergian käyttökustannukset pienenivät noin 70 prosenttia. Samalla uusittiin valaistus vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

Suurin yksittäinen energiaa säästävä toimenpide oli laitteisto, joka ottaa talteen ja hyödyntää jäähdytyskompressoreista tulevaa hukkalämpöä. Yleisö tuntee energiaremontin lähinnä parantuneena ilmanvaihtona ja miellyttävämpänä katselukokemuksena. Automaattinen järjestelmä säätää hallin olosuhteet ja pitää ne tasaisina. Erilaiset anturit ja muut laitteet mittaavat kosteutta ja muita olosuhteita. Lisäksi koko järjestelmää säädetään ja käytetään yhdellä järjestelmällä.

Isku Areena toimii jääkiekkoilun ja muiden luistelutapahtumien lisäksi lukuisien muiden erilaisten tapahtumien näyttämönä. Niin konsertteja kuin yhdistysten kesäjuhlia on toteutettu paikan päällä. Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestettiin niin ikään hallissa hyvällä menestyksellä. Musiikkitapahtumista hyvänä esimerkkinä voi mainita lahtelaissyntyisen rap-artisti Cheekin keikan vuonna 2016, sillä se oli loppuunmyyty.